Aktiviteter

I kombinasjon med matopplevelse kan dere få tilbud om aktiviteter/teambuilding tilpasset tidsrammen som er til rådighet. Velg noe avslappende eller test konkurranseinstinkt og lekenhet. Noen eksempler:

Lagkonkurranser:  Pris pr. person:

Langbue og pil 150 Autentisk steinalderbue. Test treffsikkerheten og sikt på små dyremål (de står i ro altså... :D ). 
Øksekasting  75 Sikt og treff "bulls eye" på stubben.
Steinalderquiz  75 Gjett på gjenstander mm inne i jordgammen. 
Hjernetrim 150 Engasjerende kodeknekking og utfordringer.
Stein, flint, skinn  75 Løype består av ringer en skal løpe via. Lag starter i hver sin ende. Motspiller kan slås ut når noen møtes ved å vinne "stein, flint, skinn"-kampen. (Ala stein, saks, papir)
Slemmeludo  75 Deltagere er spillebrikker. Diger terning kastes, lagleder styrer "brikkene" for å unngå at motspillere slår de tilbake til start ved "slemme/lure" triks i løypa. Det er lov å være lur bare føttene er der de skal være.


Baking i steinovn

Gruppeaktivitet.  Vær med å lage herlige brød som stekes i en stor vedfyrt steinovn utendørs. Sosialt og godt for smakssansene. Passer godt som aktivitet før steinalder mat- og kulturopplevelse i gammen hvor brødene kan nytes som en del av menyen. Minstepris: NOK 4500,- . (Minimum 12 personer, pris pr. person NOK 375)

Båtleie 

Er du båtkyndig og har lyst til å teste fiskelykken går det an å leie båt på Tuvsjyen.
Pris NOK 1250,- pr døgn. Kostnader for bensin tilkommer.

Fiske fra land

Det er fint å fiske fra brygge eller fra molo. Kastefiskestang kan leies hos oss hvis du ikke har med egen. Vi har sluker for salg. Leiepris for fiskestang pr. dag er NOK 200,-.

Fiskebåt med skipper

Opplev den verdensberømte tidevannsstrømmen og fiskeparadiset - Saltstraumen - sammen med erfaren skipper. Båten, skipperen og utstyret ombord tilfredstiller de offisielle sikkerhetskrav. Pris på forespørsel.

Se film her fra Saltstraumen med sterk strøm, rafting og litt om fiske:
http://www.youtube.com/watch?v=D9fjus1XyLc 

Saltstraumtabellen 2023:
https://visitbodo.com/content/uploads/sites/5/2022/04/Saltstraumentabell-2023-1.pdf

Dykking og snorkling er spektakulært. 
Overnatt her; få trygg, proff guiding, utstyrsleie og kurs hos:  https://nordogne.no/english/#Diving-in-the-worlds-strongest-malstrom 

Deep sea rafting for grupper

Tuvsjyen kan organisere rafting for grupper i kombinasjon med bespisning og/eller overnatting. Opplev naturfenomenet Saltstraumen gjennom  en spennende aktivitet sammen med erfaren guide i stor raftingbåt. Se luftens konge - havørna og spektakulære naturkrefter på nært hold. Pris avhenger av antall og kan gis på forespørsel. 

Guidet tur til funnplass for eldre steinalderbosetning i Tuvlia

Bli med på guidet tur til stedet hvor våre første forfedre i Saltstraumen levde. De første kom hit for 11200 år siden. Terrenget har forandret seg voldsomt siden den gang og kan "fortelle" oss mye om istid, havnivå osv. I det utgravde området ble det avdekket funn som viste seg å være fra overgangen mellom istid og steinalder, altså iblant Norges eldste bosetninger.
Pris avhenger av antall og kan gis på forespørsel. 

Urtromming - svingende rytmer på null, svisj 

Interaktiv underholdning med trommeaktivitet hvor deltagerne får utdelt hver sin råskinnstromme og ledes av steinalderfolk eller innleid musiker. På overraskende kort tid settes flere rytmer sammen til et svingende trommeorkester. Sammen løfter vi taket.
Pris fra NOK 200 pr. person. (Tillegg i pris ved innleie av musiker).

Se nordlyset

I sesongen fra slutten av September til begynnelsen på April kan du være heldig å oppleve  nordlyset spille opp bare ved å oppholde deg her i området hvor det ikke er så mye annet lys.